Renovatie Schuurkas Doerstaete Wateringen

Renovatie Schuurkas Doerstaete Wateringen

Renovatie van een oude schuurkas naar een thuiskantoor met carport.

Elk project maken wij uniek zo is dit ook weer project waar wij samen met de klant naar toe hebben gewerkt. Zoals op de foto’s te zien stond er eerst een oude schuurkas. Deze was zeker aan vervanging toe dus besloot Doerstaete ons te benaderen. Na een mooi plan gemaakt te hebben mochten wij beginnen.

Alleen het geraamte van deze schuurkas hebben wij laten staan. Daar hebben wij overal sandwich panelen omheen gezet. Ook voor het dak hebben wij sandwichpanelen gebruikt. Dit om de juiste isolatie waarde te behalen waardoor het nu als thuiskantoor gebruikt kan worden. Doordat wij de juiste isolatie waarde gebruiken zijn er een tal subsidies/belastingvoordelen mogelijk. Hier hebben we in dit geval ook weer goed gebruik van gemaakt waardoor de investering tot wel 70% netto omlaag kan gaan.

De schuurkas was voorheen klein maar in het plan meegenomen was ook de carport. Daarom hebben wij de bestaande constructie uitgebreid om dit te realiseren.

De schuifpui voorziet het gehele thuiskantoor van daglicht. Ook zijn alle ramen en kozijnen voorzien van zonwerend glas. Zo is de hele schuur geïsoleerd en komt er ook geen warmte naar binnen via het zonlicht. De ideale werksfeer.

Tot slot hebben we de complete buitengevel van bamboe voorzien. Bamboe is een onuitputtelijke grondstof het groeit sneller dan welke plant dan ook, tot wel 1 meter per dag. Daarbuiten neemt bamboe ook meer CO2 op dan wordt uitgestoten met de productie. Verder heeft bamboe brandklasse B-S1-D0 met een productgarantie tot 25 jaar. Omdat het word opgebouwd uit individuele strips is er sprake van geringe krimp en rek. Het materiaal is massief en door en door gekleurd. Ook een groot voordeel van bamboe is dat het extreem hard is. Na enkele maanden gaat het materiaal langzaam verkleuren en gaat het nog meer leven.

Bent u ook benieuwd wat er bij u allemaal mogelijk is?

Neem vrijblijvend contact met ons op.