Renovatie Gevel Vlasman Utrecht

Renovatie Gevel Vlasman Utrecht

Augustus 2022: Renovatie Gevel Vlasman Utrecht

Net zoals bij lightshine hebben wij hier geprobeerd om iets unieks te maken. Daarom hebben wij dezelfde gevelpanelen gebruikt alleen dan weer op een andere manier. Nu niet in het zwart maar in het wit.

Unieke gevelpanelen

De oude gevel was heel erg verouderd. Op de foto’s te zien hoe de rode en groene accenten er nog bij stonden. Dit kon natuurlijk niet meer. Deze gevel was echt aan vervanging toe. Dit vonden wij ook en daarom besloten wij een mooi plan te maken om dit compleet anders te maken. 

Zo zijn we op het idee gekomen om weer hetzelfde paneel te gebruiken als bij lightshine en ook weer in combinatie met de bamboe. Nu alleen in andere maten en andere ideeën. Zo hebben we in dit geval kleuren genomen die erg goed bij het logo van Vlasman staan en ook de huiskleuren zijn.

Daarnaast hebben wij aan de onderzijde een mooie nieuwe pui geplaatst in het zwart en een mooie nieuwe overheaddeur geplaatst. De overheaddeur is elektrisch bedienbaar.

Bamboe gevel

De onderzijde hebben wij weer voorzien van bamboe. Zo hebben wij eerst sandwich geplaatst voor de isolatie en daarna het bamboe erop gemonteerd.

Bamboe is een onuitputtelijke grondstof het groeit sneller dan welke plant dan ook, tot wel 1 meter per dag. Daarbuiten neemt bamboe ook meer CO2 op dan wordt uitgestoten met de productie. Verder heeft bamboe brandklasse B-S1-D0 met een productgarantie tot 25 jaar. 

Omdat het word opgebouwd uit individuele strips is er sprake van geringe krimp en rek. Het materiaal is massief en door en door gekleurd. Ook een groot voordeel van bamboe is dat het extreem hard is. Na enkele maanden gaat het materiaal langzaam verkleuren en gaat het nog meer leven.

Benieuwd of dit ook wat voor u is en wat de mogelijkheden zijn betreft subsidies? Klik hieronder op de knop!