Renovatie Bedrijfspand De Kwakel

Renovatie Bedrijfspand De Kwakel

Renovatie Bedrijfspand De Kwakel 2021: Dit oude bedrijfspand was zeker aan vervanging toe. Er zat nog asbest op het pand wat natuurlijk binnen de kortste keren weg moet zijn. Vandaar dat wij dit hele pand op mochten knappen. Ook de gevels waren verouderd en aan vervanging toe.

De Start

De eerste stap was natuurlijk het verwijderen van het asbest. Na een dag lag al het asbest netjes in zakken in de container. Hierdoor konden wij de dag erop gelijk door met het monteren van het dak.

Dak en gevels

Nadat het asbest verwijderd was zijn wij de dag erna direct begonnen met het plaatsen van het nieuwe dak. Bij dit project hebben wij net zoals bij de meeste projecten sandwich panelen gebruikt. Bij dit project hebben wij antraciet gebruikt omdat dit erg mooi in combinatie staat met de gevel. Door de goede isolatie waarde te gebruiken voldoet het dak aan alle eisen. Doordat het dak goed geïsoleerd is zijn er ook nog verschillende subsidies/belastingvoordelen mogelijk die wij ook hier weer goed hebben gebruikt.

De volgende stap in het traject zijn de gevels. Nadat er een paar oude materialen verwijderd moesten worden zijn wij de sandwichpanelen gaan plaatsen tegen de gevel aan. Hierdoor heeft het pand gelijk al een totaal andere uitstraling. Ook deze zijn weer met een goede isolatie waarde voor de subsidies/belastingvoordelen.

Deuren en kozijnen

Deuren en kozijnen brengen ook veel sfeer en body aan een gevel. Zo hebben wij in dit geval gekozen om de mooie grijstinten te combineren met zwart. Zo springen de deuren en kozijnen echt uit de gevel en word het een heel strak geheel. 

In de gevel zat nog een oude schuifdeur die wij hebben gedemonteerd en hebben vervangen voor een prachtige zwarte roldeur. Deze komt ook gelijk met twee afstandsbedieningen zodat die altijd van afstand kan worden geopend. De andere overheaddeur van het pand hebben wij ook vervangen voor een nieuwe zwarte overheaddeur. 

Daarnaast zijn er in totaal vier kozijnen geplaatst die ook weer het zwarte kader hebben. Alles in zonwerend glas waardoor het goed geïsoleerde pand ook daadwerkelijk goed geïsoleerd blijft. 

De grote toegangsdeur die te zien is op de foto is uitgevoerd met twee raampartijen naast de deuren. Er komt erg veel licht door de raampartijen naar binnen en natuurlijk is dit ook weer uitgevoerd in geïsoleerd glas.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op