Vergunningsvrije Schuur ’s Gravenzande Westland

Vergunningsvrije schuur Lorsheid te 's Gravenzande Westland

2022: Vergunningsvrije Schuur ’s Gravenzande Westland

Barten Projecten is 2022 goed begonnen met een vergunningsvrije schuur onderaan de Maasdijk in ’s Gravenzande. Samen met vuurvast hebben wij een compleet nieuwe schuur ontwikkeld.

Het begin

Voordat we zijn begonnen met het bouwen van de schuur is er natuurlijk al heel wat aan vooraf gegaan. Het is allemaal begonnen met een plan om de schuur te maken. Daarna hebben wij samen met de klant gekeken wat zijn wensen zijn en hoe groot we deze vergunningsvrije schuur konden maken. 

Nadat het plan compleet was en wij alles in beeld hadden hoe het moest worden zijn alle materialen besteld en zijn we gaan plannen om dit project te gaan bouwen.

Start project

2022: Vergunningsvrije Schuur ’s Gravenzande Westland

Wij zijn gestart met het storten van de vloer. Nadat de constructie staat is het beton gestort en daarna gevlinderd. Zoals op de foto’s te zien is de vloer erg strak geworden.

Nadat de betonvloer geplaatst was zijn wij begonnen met de staalconstructie. Een staalconstructie met daartussen houten gordingen. Dit was een wens van de klant puur voor de looks om de binnenkant een natuurlijke look te geven.

Sandwich beplating

Nu de constructie staat kunnen we door met het plaatsen van het sandwich. De gevel en het dak is compleet ingepakt met sandwich panelen zodat we een volledig goed geïsoleerde schuur krijgen. De gevel beplating is in dit geval uitgevoerd in het zwart omdat er nog bamboe op gemonteerd moet worden. 

Een zijde van de gevel loopt door met het dak. Dit geeft een extra gaaf effect en de beplating is ook aan deze zijde goed geïsoleerd. 

Door verschillende factoren is het mogelijk dat u ook nog vergunningsvrij kunt bouwen. Neem voor meer informatie contact met ons op dan helpen wij u verder!

De goot hebben wij ook helemaal weg kunnen werken zoals op de foto’s te zien zijn er alleen standpijpen te zien. Dit was het idee en de uitvoering is precies zoals wij dit bedacht hebben.

Bamboe gevel

2022: Vergunningsvrije Schuur ’s Gravenzande Westland

Tot slot hebben we de complete buitengevel van bamboe voorzien. Bamboe is een onuitputtelijke grondstof het groeit sneller dan welke plant dan ook, tot wel 1 meter per dag. Daarbuiten neemt bamboe ook meer CO2 op dan wordt uitgestoten met de productie. Verder heeft bamboe brandklasse B-S1-D0 met een productgarantie tot 25 jaar. Omdat het word opgebouwd uit individuele strips is er sprake van geringe krimp en rek. Het materiaal is massief en door en door gekleurd. Ook een groot voordeel van bamboe is dat het extreem hard is. Na enkele maanden gaat het materiaal langzaam verkleuren en gaat het nog meer leven. In dit geval hebben wij de complete gevel mogen bekleden het is ook mogelijk om delen van de schuur van bamboe te voorzien

Wilt u weten of dit voor u ook mogelijk is? Klik op de knop hieronder!