Verbouwing Asbest Bedrijfspand Utrecht

Project: Renovatie Asbest Bedrijfspand Mourik (Traffic & More) 

Renovatie Asbest Bedrijfspand Utrecht Varkensstal compleet omgebouwd tot #energieneutralen kantoorruimte. Opdracht van de klant was om voor een relatief laag budget een functionele kantoorruimte te maken van een oude varkensstal. Dit omdat nieuwbouw vergunning technisch problemen gaf en dit ook nog eens vele malen duurder was. Daarbij komt nog een keer dat je op nieuwbouw geen #subsidie kreeg en op renovatie wel. Omdat er geen gasaansluiting aanwezig was en het natuurlijk een beetje raar is om in deze tijd deze nog aan te leggen is er gekozen voor zonnepanelen (die de stroom voor het geheel complex opwekt) en ruimte verwarming en koeling door gebruik te maken van warmtepompen.

Asbest saneren

Alvorens gestart kon worden met het isoleren is eerst het asbest golfplaten dak van het bedrijfspand worden gesaneerd. Hierna is een D95 dakpaneel gemonteerd en zijn de wanden geïsoleerd. De #sandwichwanden zijn hierna voorzien van een #stalenplankprofiel gevel om de gewenste uitstraling te creëren. Deze stalen #damwandgevel is in diverse kleuren en profielvormen te verkrijgen.

Zonnepanelen

Het nieuw geïsoleerde dak is voorzien van 160 stuks zonnepanelen die ca. 50.000 kWh aan stroom opwekken per jaar. Omdat er een kleine stroomaansluiting is (< 3 x 80A) mag deze gebruik maken van de salderingsregeling. Dit houdt in dat de opgewekte stroom in de zomermaanden verrekend mag worden met de te veel gebruikte stroom in de winter. Deze regeling loopt door na 2024 (wat de eerdere einddatum was) tot 3032. Het systeem is voorbereid dat nadat deze salderingsregeling is afgelopen de installatie uitgebreid kan worden met een eigen energie opslagsysteem.

Glazen Facade

In de gevel is een glazen façade geplaatst nadat de stenen voorgevel en houten staanders verwijderd zijn. Omdat een stalen spant hier ontbrak is er eerst een stalen frame gemaakt waaromheen de aluminium kozijnen geplaatst zijn. dit stalen frame us weer bekleed het watervast hechthout om een koude brug te creëren.Zou je dt niet doen dan krijg je condens aan de binnenzijde van de kozijnen wat vlekken en schimmel veroorzaakt. Omdat er aparte afgescheiden werkplekken gecreëerd zijn is ieder vertrek voorzien van kozijnen met ramen. hierdoor hebben alle werkplekken en flex werkplekken contact met buiten

Uitbouw van Dibond met Bamboe

De voor en achterzijde van het dak is afgewerkt met #Dibond. Dit aluminium materiaal met een PE kern is ingefreesd en geknikt. hierdoor loopt qua kleur het dakvlak en de voorzijde in elkaar over wat een luxe uitstraling geeft. Dit wordt nog een extra versterkt doordat de onderzijde is afgewerkt met #Bamboe. Deze Bamboe wordt niet geverfd of geolied en is dus onderhoudsvrij en zal verkleuren binnen 6 maanden. Na deze 6 maande krijgt het de gewenste levendige uitstraling die het materiaal zo populair maakt bij architecten en stylisten.

Terugverdientijd

Door slim gebruik te maken van subsidies en in combinatie met de besparing van de stroom rekening is een terugverdientijd gerealiseerd tussen de 8 en 10 jaar. Dit verschil hierin wordt beïnvloed dor het bedrijfsresultaat (fiscaal voordeel) en de stroomprijs. Uit het verleden is gebleken dat het positieve scenario bijna altijd gerealiseerd is. Neem gerust contact hierover op bij 1 van onze relaties die je op de pagina met reverenties vindt.

Nieuwsgierig geworden?Neem gerust eens contact met ons op via de telefoon of stuur een mailtje voor een informatief gesprek en laat ons uw project eens doorrekenen.

 

Video  – Asbest verwijderen en dakrenovatie Utrecht