Energieneutraal Bedrijfspand | Renovatie Westland

Energieneutraal Bedrijfspand | Renovatie Westland

December 2022: Energieneutraal Bedrijfspand | Renovatie Westland

Eind vorig jaar zijn wij van start gegaan met de renovatie bij Van Der Hout Agro in ’s Gravenzande. 

Asbest dak saneren

Zoals elk project beginnen wij met het saneren van het asbest. In dit geval waren er drie asbest daken die verwijderd moesten worden. Door slim gebruik te maken van verschillende subsidies en belastingvoordelen wordt de netto-investering erg interessant. Op dit moment zijn de subsidies er nog maar dat kan elk moment stoppen.

Nieuwe sandwich dak

Zoals bij de meeste projecten hebben wij ook in dit geval weer gekozen voor sandwich panelen. Doormiddel van de juiste isolatie waardes en juiste staaldiktes is dit paneel helemaal voorbereid op de toekomst. Het is belangrijk om de juiste isolatie waarde te vinden zodat we gebruik kunnen maken van subsidies. De juiste staaldikte is erg belangrijk voor het plaatsen van de zonnepanelen.

In dit geval komen er ook zonnepanelen op het dak. Dan kiezen wij vaak voor goosewing and grey. Dit is een licht grijze kleur deze kleur is ideaal in combinatie met zonnepanelen. Hierdoor komt er een stuk minder warmte op het dak als met een donkere kleur.

Gevel renovatie

Het nieuwe dak ligt erop, door met de gevels. Alle oude materialen hebben wij van de gevels afgehaald alleen de stenen muur blijft staan. Deze hebben wij zijwand ook weggehaald omdat de klant dit graag wilde. Ook voor de gevels hebben wij weer sandwichpanelen gebruikt. Hierdoor is het pand helemaal omgetoverd. Voldoet het aan alle isolatie normen en dit is zeker te merken met kou of warmte. Er kan nu echt een klimaat in het bedrijfspand worden gerealiseerd. 

Zoals op de foto’s te zien hebben wij hier verschillende nieuwe deuren geplaatst. 

  • 1 grote roldeur: Deze is voorzien van afstandsbedieningen en uitgevoerd in het zwart
  • 3 schuifdeuren: De oude schuifdeuren waren aan vervangen toe ook deze uitgevoerd in het zwart
  • 1 rooster: Nieuw rooster gecoat in het zwart. 

Zonnepanelen

Om het pand helemaal energie neutraal te maken hebben wij beide daken volgeplaatst met zonnepanelen. Totaal zijn er 156 zonnepanelen op het dak gegaan. Hierdoor is het energie behoefte gedekt en kan de complete investering terugverdiend worden. Terugverdientijden liggen op dit moment tussen de 2-5 jaar.