Renovatie 10.000m2 Kasdek Aalsmeer Fase II

Renovatie 10.000m2 kasdek Aalsmeer

September 2022: In deze maand zijn wij begonnen met de renovatie bij Tuincentrum Osdorp Fase II. De eerste fase is uitgevoerd in Januari. Deze keer dus renovatie 10.000m2 kasdek Aalsmeer. Van kasdek naar sandwich knikdek.

Start renovatie kasdek

Nadat al het glas gedemonteerd is zijn wij begonnen met het plaatsen van het dak. Hiervoor hebben wij geen kraan gebruikt maar een groot plateau waardoor wij met verschillende ploegen tegelijk achter elkaar panelen konden plaatsen. Hierdoor hebben wij de renovatie 10.000m2 kasdek naar sandwich knikdek in 1 week dicht kunnen maken. Nu is het natuurlijk zo dat er vooraf redelijk veel werk in zat en de afwerking veel werk kost met zo’n groot project! De beplating is gelukkig extreem snel gegaan en keurig volgens onze kwaliteitseisen

Afwerking 10.000 m2 knikdek

Het dek erop leggen is een ding maar het afwerken is zeker ook nog wel een punt om te benoemen. Nadat het dek erop ligt wordt alles netjes afgewerkt met zetstukken en rubbers. In dit geval hebben we circa 4km rubber gebruikt voor de beplating. Hierdoor is het gehele knikdek waterdicht en loopt het water over het dak en niet meer door de goot heen. De oude goot is nu een condens goot.

Renovatie sandwich gevels 2.000 m2

De renovatie van de gevels was ook zeker iets wat de kas kon gebruiken. Daardoor kunnen we van een kas naar een geïsoleerd bedrijfspand gaan. Bij deze renovatie hebben wij gebruik gemaakt van geïsoleerde sandwichpanelen voor de gevel deze waren 5,5 meter hoog. Aardige platen dus! Dit hebben wij niet alleen met de hand gedaan maar een paar machines stonden ons te hulp gelukkig. Op de foto’s te zien hoe wij dit gedaan hebben.

Daarnaast hebben wij 7 mooie grote overheaddeuren mogen plaatsen. Deze zijn allemaal elektrisch bedienbaar en gecoat. Hierdoor komen de gevels nog mooier uit en geven de deuren echt details aan het project.