Renovatie Kasschuur Indoor Moestuintjes Westland

Renovatie Kasschuur Indoor Moestuintjes Westland

We zijn het jaar goed begonnen met een prachtige renovatie van de Indoor Moestuintjeskas in het Westland. Dit project hebben we volledig gesponsord in samenwerking met onze partners. We zijn ontzettend trots op het eindresultaat en op het feit dat we dit hebben kunnen realiseren. Indoor Moestuintjes is nu een schitterende plek waar u terecht kunt voor uw eigen moestuin.

De werkzaamheden

We hebben een breed scala aan werkzaamheden uitgevoerd om de kas weer in optimale staat te brengen. De kas was aanzienlijk verouderd en vereiste grondige renovatie om weer in een nette staat te worden gebracht. Met zorg en toewijding hebben we alle noodzakelijke stappen ondernomen om dit te realiseren. Van het repareren van beschadigde onderdelen tot het moderniseren van de faciliteiten, geen taak was te groot voor ons team. We zijn verheugd met het eindresultaat en trots op het feit dat we hebben kunnen bijdragen aan het behoud van deze kas voor toekomstig gebruik.

Fundering en Betonwerk

Om ons project op een solide basis te starten, hebben we grondig werk verricht aan de fundering en het betonwerk. Zoals duidelijk te zien is op de foto’s onderaan deze pagina, was dit absoluut noodzakelijk. We hebben alle leidingen zorgvuldig ingegraven, zodat er op elke locatie in het project een kraan beschikbaar is. Daarnaast hebben we de bestaande fundering versterkt en voorbereid op de nieuwe betonvloer.

Nadat de fundering gereed was, zijn we begonnen met het voorste gedeelte van het project. Hier wordt een betonnen vloer geplaatst en wordt het geheel volledig geïsoleerd, inclusief vloer, dak en gevels. Met deze stevige basis leggen we de basis voor een duurzaam en functioneel eindresultaat.

Staalconstructie

Zoals duidelijk te zien is op de foto’s, vereiste de staalconstructie van ons recente project aanzienlijke aandacht. Er waren verschillende correcties en verstevigingen nodig om ervoor te zorgen dat de structuur solide en stabiel was. Een belangrijk aspect van het project was de conversie van een deel van de kas naar geïsoleerde bedrijfsruimte. Voor dit gedeelte moesten nieuwe gordingen worden geplaatst om de isolatieplaten aan te bevestigen. Met zorgvuldige planning en uitvoering hebben we ervoor gezorgd dat deze aanpassingen naadloos werden geïntegreerd, waardoor het project niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk is geworden.

Luchtmechaniek en glasreparatie

Bij ons recente moestuinproject in de kas hebben we speciale aandacht besteed aan twee cruciale aspecten: het glaswerk en het luchtmechaniek. Het glaswerk, essentieel voor een gezonde groeiomgeving, is zorgvuldig gerepareerd en waar nodig vernieuwd. We hebben ervoor gezorgd dat alle glazen panelen in optimale staat verkeren, waardoor ze een ideale omgeving creëren voor de gewassen. Daarnaast hebben we het luchtmechaniek grondig onder handen genomen, aangezien het niet meer optimaal functioneerde. Door uitgebreide reparaties en onderhoudswerkzaamheden is het luchtmechaniek nu weer volledig operationeel, waardoor een optimale ventilatie en luchtcirculatie in de kas worden gegarandeerd. Met deze verbeteringen kunnen onze klanten nu genieten van een goed functionerende en gezonde groeiomgeving voor hun gewassen.
 

Isoleren van bedrijfsruimte

Wij hebben gebruikgemaakt van sandwichpanelen voor zowel de gevel als het dak als isolatiemateriaal voor dit project. Bij dit proces zijn de oude glazen panelen en roedes verwijderd en vervangen door sandwichpanelen. Hierdoor heeft het gebouw niet alleen een esthetische upgrade gekregen, maar is ook het isolatieniveau aanzienlijk verbeterd. Het vooraanzicht van het gebouw heeft nu een geheel nieuwe uitstraling gekregen, die zeer goed is opgeknapt. Het dak is afgewerkt in een lichte kleur genaamd ‘Goosewing Grey’, terwijl de gevel is uitgevoerd in een donker grijze kleur, genaamd ‘Antraciet’. Deze kleurencombinatie is niet alleen veelvoorkomend, maar ook tijdloos, waardoor het gebouw een moderne en duurzame uitstraling krijgt.

Nawoord

Het project is nu compleet afgerond en de eerste moestuintjes zijn in gebruik genomen. De sfeer is geweldig in de kas en het is erg leuk om te zien hoe gelukkig iedereen er rondloopt. Wij hopen dat dit nog jaren lang zo blijft en iedereen er met plezier heen kan gaan!

Onze laatste toevoeging aan het project waren de koffiemokken van Barten Projecten samen met Indoor Moestuintjes. Om toch nog even de puntjes op de i te zetten.