Renovatie Bedrijfspand Berg Ruimtescheppen De Lier

Renovatie Bedrijfspand Berg Ruimtescheppen De Lier

We zijn trots om ons nieuwste project te presenteren: de complete renovatie van de verwerkingsloods van Berg Ruimtescheppen in de Lier, waarin we de hoogste standaarden van duurzaamheid en veiligheid hebben geïntegreerd. Na een ingrijpende brand hebben wij de gelegenheid gekregen om niet alleen de schade te herstellen, maar ook om de loods te transformeren in een ultramoderne, energie-efficiënte faciliteit.

Duurzame Energieoplossingen

Een centraal element van deze renovatie is de installatie van 196 hoogrenderende zonnepanelen. Deze zonnepanelen, geplaatst op het nieuwe dak en de nieuwe gevels, beide uitgevoerd in geïsoleerde sandwichpanelen, zullen naar verwachting meer dan 80.000 kWh per jaar opwekken. Dit betekent dat de verwerkingsloods van Berg Ruimtescheppen volledig kan voldoen aan zijn energiebehoefte, wat resulteert in een energieneutrale operatie. Deze duurzame energieoplossing draagt niet alleen bij aan het verlagen van de operationele kosten, maar verkleint ook de ecologische voetafdruk van de faciliteit aanzienlijk.

Veiligheid en Isolatie

Naast de duurzame energievoorziening hebben we ook de veiligheid van de verwerkingsloods sterk verbeterd. De geïsoleerde sandwichpanelen voldoen aan brandklasse B, wat een hoge mate van brandveiligheid biedt. Daarnaast hebben we doorlopende nokluchting geïnstalleerd, die een optimaal binnenklimaat mogelijk maakt. Dit systeem, geïnspireerd door technieken uit de tuinbouw, zorgt ervoor dat de temperatuur en luchtvochtigheid binnen de loods zowel in de zomer als in de winter eenvoudig kunnen worden aangepast. Dit bevordert niet alleen een comfortabele werkomgeving, maar waarborgt ook de kwaliteit van de opgeslagen en verwerkte producten.

Eindresultaat

Het resultaat van ons werk is een verwerkingsruimte die niet alleen energieneutraal en brandveilig is, maar ook een toonbeeld van innovatie en duurzame praktijk. De verhoogde isolatiewaarde van de panelen zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen en een stabiel binnenklimaat. Met deze renovatie hebben we de faciliteit van Berg Ruimtescheppen naar een hoger niveau getild, waarbij we duurzaamheid en efficiëntie voorop hebben gesteld.